Træmuseet

C. Y. Frostholm: Træmuseet
Rævens Sorte Bibliotek (# 87)
forlaget politisk revy 2018
568 s. Med 70 s/h fotografier. Kr. 300.

Kan bestilles gennem alle boghandler og netboghandler.

Præmieret af Statens Kunstfond 2018.
Tildelt Kritikerprisen og nomineret til Politikens Litteraturpris.

“’Træmuseet’ er et regulært magnum opus og skal hyldes som sådant.”
(Mikkel Krause Frantzen, Politiken)

“ikke bare (…) et hovedværk i forfatterskabet, men i nyere dansk (øko)litteratur.”
(Martin Rohr Gregersen, Kristeligt Dagblad)

“det er en varm bog, en krammer til verden som sådan, til dens vidunderlige forfattere og dens træer. (…) Cyf har skrevet sin hidtil største bog, jeg tror også, det er hans vigtigste.”
(Kamilla Löfström, Information)

“I en tid, hvor vi i alarmerende grad er blevet gjort opmærksomme på, netop hvad naturen har med os at gøre, er Træmuseet et vægtigt bidrag til samtalen om, hvad det er for en verden, vi gerne vil leve i.”
(Kristin Vego, Vagant)

“en fascinerende guldgrube af eksistentiel og økokritisk visdom”
(Erik Skyum-Nielsen, Information)

“Digteren C.Y. Frostholms massive bog om træer kan risikere at give læseren et helt nyt syn på den natur, der omgiver os og tavst og langsomt danner sin egen verden.”
(Erik Svendsen, Jyllands-Posten)

“Sjældent har jeg læst en mere forfinet og diskret og elegant melankolsk bog.”
(Lars Bukdahl, Weekendavisen)

“stærkt tankevækkende”
(Bogmagasinet)

“Frostholm er udstyret med en vågen og sensibel iagttagelsesevne og formår med en fin kobling mellem kultur/litteratur og natur stilfærdigt at punktere forestillingen om menneskets særstilling i økosystemet.”
(Thomas Ry Andersen, lektørudtalelse, DBC)

“Autour de l’arbre se cristallisent d’urgentes questions existentielles, philosophiques aussi bien que politiques : la relation entre l’homme et la nature, la poésie et la science, l’amour et la solitude, l’impérialisme européen, l’identité sexuelle, la crise climatique.”
(Lilian Munk Rösing, Le Grand Continent)

Se de første sider. Hør uddrag.
Læs om modtagelsen mv.

 

Download pressemeddelelse
– omslag (C. Y. Frostholm/Random Gardens)
– forfatterportræt (Simon Bodh Nielsen)
Rekvirer pressebilleder.

Bagsidetekst:

“Digteren og fotografen C. Y. Frostholm præsenterer med Træmuseet en usædvanlig og omfattende essayfortælling: en spontant fremvokset hybridtekst om at opleve natur og litteratur – og skrive om det. Bogen bringer læseren på en rejse på sporet af forfattere som Fernando Pessoa og Francis Ponge og inviterer samtidig til en række møder i ord og bille- der med konkrete træer i Danmark og rundt i verden.

De fragmentariske og forgrenede optegnelser om forfatterskaber, kærlighed, køn, diversitet, planter og planetens overlevelse, og om at være en person på jorden, gør bogen til et originalt bidrag til samtidslitteraturen såvel som til et engageret kampskrift for en ny slags opmærksomhed. Ikke mindst på det ikke-menneskelige, i vores antropocæne tidsalder.”