live

Løves Litterære Lørdage

9. november kl. 14. Elias Sadaq og  C.Y. Frostholm. Løves Bog- og Vincafé, Nørregade 32, Aarhus C.
Se også Facebook-event.

En hyldest til Hervé Guibert

Samtale med oversætteren af Cytomegalovirus, Iben Engelhardt Andersen, og PhD i aids-litteratur, Anton Juul 29. oktober kl. 16.30 i Politikens Boghal. Se også FB-event.

Lyse nætter 2024

Lyse Nætter. Lørdag 31. august kl. 13-22, Møllegade 7-11, København N. Program: C.Y. Frostholm (kl. 13), Moussa Mchangama, Marthe Bleu, Celine Szabó, Emmy Laura Perez Fjalland, Andrea Fjordside Pontoppidan, Freja Ro, Christel Winblad, Forfattere for et frit Palæstina: Lone Aburas, Liv Nimand Duvå, Deniz Kiy, Mikas Lang og Mathilde Moestrup; Ulrikke Bak, Andrzej Tichý, og koncert med såforsatan. Læs mere på Facebook-eventet.

Øhavet festival 2024

Øhavet Festival, fredag 19. juli kl. 17. Se det fulde festivalprogram her.

Trælæsning

For anden gang besøger C. Y. Frostholm Vindbyholtgård med en trævandring i haven og en samtale med professor Jørgen Bruhn. Arrangementet er gratis.

Oplæst

28. februar kl. 11-11.30 på BIBLIOTEKET Rentemestervej, København NV. Mød forfatter C.Y. Frostholm, der vil læse op fra sit værk Til den ven jeg aldrig har kendt.

OPLÆST er arrangementer, hvor vi har inviteret en række interessante forfattere til at læse op fra deres seneste udgivelse i hyggelige rammer på 2. sal midt i skønlitteraturen. Læn dig tilbage i stolen og nyd en halv time i selskab med bogen, oplæst. Gratis. Bare mød op.

Litteratur på bassinkanten

Tag med til Litteratur på bassinkanten, når C.Y. Frostholm kommer og læser op fra sine nyeste bog, Til den ven jeg aldrig har kendt i Glostrup Svømmehal den 4. december kl. 19-20. Oplæsningen suppleres med hans egne fotografier, der skaber en atmosfærisk ramme for oplæsningen.

Den første mandag i hver måned i løbet af efteråret og vinteren kan du vægtløs og fri nyde at lægge hverdagen bag dig og befinde dig i et helt andet univers for en stund til et litteraturrangement med fokus på sansning, nærvær og fordybelse. For at deltage skal du blot købe entré til 50,- til svømmehallenl og indfinde dig i varmtvandsbassinet.

Læs mere her.

Træernes liv i Skovhuset

Træernes liv: C.Y. Frostholm (foredrag/oplæsning fra Træmuseet) og Emil Palme (koncert). Skovhuset, Værløse lørdag 2. december kl. 16-18.30.

Læs mere og køb billet.

Brøg-samtale med Lilian Munk Rösing

29/11 kl. 17-18 i Brøg Litteraturbar, Fiolstræde 7, København K.: C.Y. Frostholm i samtale med lektor og kritiker Lilian Munk Rösing om Til den ven jeg aldrig har kendt.

Billetter og mere info her.

Bogforum 2023

Mød Til den ven jeg aldrig har kendt alle dage under Bogforum 3.-5. november i Mikroforlagsområdet hos Tredje september (ESYD-009O), hvor jeg også selv kommer til at hænge ud i perioder.

Lørdag kl. 11-11.45 taler jeg med Kamilla Löfström om bogen på den tilstødende Nye Scene.

De litterære folkehøringer

ILD, VAND, JORD, LUFT, ORD: Forårets fire litterære folkehøringer har alle natur, natursyn og bæredygtighed som tema.
LUFT, d. 12.4 kl. 17-19 med C.Y. Frostholm & Shëkufe Tadayoni Heiberg

Læs min tekst til arrangementet her.
Alle arrangementer foregår på Albertslund Bibliotek (Bibliotekstorvet 2, 2620 Albertslund) og er gratis, men kræver reservation på bibliotekets hjemmeside.

Grøn matiné

Kastanjeforsamlingen

Deltagerbaseret laboratorium i Liselund Have på Møn 23.-24. oktober 2021 ved antropolog Cecilie Rubow.

Lørdag kl. 11-18 med bl.a. Ragna Aamand, antropolog Perle Møhl, sociolog Ida Nielsen Langendorf, forfatterne C. Y. Frostholm og forstmand og naturhistoriker Peter Friis Møller. Søndag bl.a. med forfatteren Kristina Stoltz. Se mere på: Liselund Laboratorium og Facebook.

Anholt Litteraturfestival 2021

Anholt Litteraturfestival 2021, 12.-15. august 2021. Tema: Landskab.

Laurbærdialogerne (Pythias Stemmer #10)

Det første orakel i Delfi var for jordens gudinde, Gaia. Det andet orakel var et træ. I al fald i begyndelsen. For at undgå Apollons tilnærmelser måtte Gaias datter, Dafne, forvandle sig til laurbærtræet, hvis blades raslen man tolkede.

Du vil opsøge laurbæroraklet. Stemmen vil sige: “Du vil save den gren over, du sidder på.”
Og du vil svare: “Jeg ser ikke de store katastrofer for mig.”

C.Y. Frostholm: Laurbærdialogerne, Pythias stemmer #10 (Taler til tiden). Torsdag 10. juni kl. 17, smøgen mellem Enghavevej 4 og 6, København V. Maske: Tinne Borgland. Fotos: Kirsten Juul Nielsen, Søren Malmberg og CYF.

Læs mere →

Fyrre forfattere gør oprør

Fyrre forfattere gør oprør mod politikerens svigt i klima- og biodiversitetskrisen. Sammen med Extinction Rebellion har de arrangeret denne litteraturaktion, hvor forfattere begræder, hylder og beskriver planter, dyr og mennesker, som er truet af klima- og biodiversitetskrisen. Nogle forfattere vil læse op af den nationale rødliste (listen over danske truede dyre- og plantearter). Andre vil læse egne tekster om emnet.
Det bliver en heldags open-air litteraturaktion, hvor litteraturen vil inspirere, provokere, besynge og begræde – i klimaets og biodiversitetens navn.
Det er samtidig såkaldt die-in, hvor forfattere, borgere og aktivister lægger sig ned ved Christiansborg – som en påmindelse om det liv, der pines og udryddes for øjnene af os, og som en påmindelse om den fremtid vi går i møde, hvis politikerne ikke handler. Det foregår på dagen for Folketingets afslutningsdebat.
Forfatteren Carsten Jensen er konferencier.
Oplæsningerne akkompagneres af sørgemusik. Arrangementet er en del af Extinction Rebellion Danmarks oprørsuge. Find ud af mere.

CLI-FI TALKS 7

Træer kan blive nogle af de ældste mekanismer på jorden, og de er derfor solide symboler og repræsentanter for noget blivende. De fylder, men vokser langsomt. Der er så uendeligt mange af dem, men stadigvæk er de truet på deres eksistens.

Miljøbekymringen ved opmærksomheden mod, at træer forsvinder, deres fysiske manifestation og deres store poetiske værdi, vil være denne aftens samtaleemne mellem forfatterne Rasmus Nikolajsen og C. Y. Frostholm – modereret af Mikkel Fønsskov.

Træer i byen

11. oktober kl. 14. Mødested: På hjørnet af Guldbergsgade og Møllegade.

Hører træerne til i den gode bynatur? Litterært debatarrangement om træer i byen, når vi sætter forfatteren bag den anmelderroste bog ’Træmuseet’, C.Y. FROSTHOLM og SANDRA HØJ fra aktivistgruppen ‘Red Byens Træer’ stævne for at tale om træernes rolle i det urbane landskab og menneskers relation til naturen, med fokus på hvordan mennesker interagerer med den bynære natur og hvordan træerne i byen opnår kulturel betydning i mødet med de mennesker, der bor der.

Samtalen modereres af journalist og ph.d. i litteraturhistorie Elisabeth Skou Pedersen.

Lavendelläsningar

Välkomna till den andra upplagan av Lavendelläsningar – fira Sankt Valentin med queer litteratur och efterföljande fest på HPKSM! Läsningar av: Hanna Hallgren, Eli Levén, C.Y. Frostholm, Khaled Alesmael, Frej Haar, Iris Smeds (i samarbete med SAQMI – The Swedish Archive for Queer Moving Images). DJs: Signe Bjelkenäs, Wild Baby.

19:00 – 01:00 på Studio HPKSM, Storgatan 22, Göteborg. Inträde 60 kronor. Lavendelläsningar är en queer ambulerande litteraturkväll med läsningar av poeter och författare som är hbtq+. Se også Facebook.

Forfatternes Litteraturhistorie #5

Danske skønlitterære Forfattere byder i samarbejde med Hovedbiblioteket velkommen til foredragsrækken Forfatternes Litteraturhistorie, der i november måned byder på C. Y. Frostholm og Fernando Pessoa. Læs mere her eller på Facebook.

Rødding Litteraturstævne 2019

Bøgen spejler stadig sin top i bølgen blå. Men noget er uigenkaldeligt forandret. Fremstillingen af naturen folder sig i dag ud under den økologiske katastrofes tegn, og hverken bøg eller hav ligner helt sig selv, hvis man konsulterer den nyeste danske litteratur. Og det er netop, det Rødding Højskole gør til årets litteraturstævne i weekenden 26.-27. oktober 2019, hvor man i fællesskab undersøger naturfremstillingerne i to vigtige nye værker: Siri Ranva Hjelm Jacobsens Havbrevene og C. Y. Frostholms Træmuseet. Rødding Litteraturstævne er et årligt arrangement, hvis mål er at sætte fokus på nogle af de vigtigste strømninger i den nye litteratur og i litteraturdebatten.

Skandinavisk litteratur under klimakrisen

“Vi har invitert fire norske forfattere til å velge skandinaviske kollegaer å snakke om klima og litteratur med. Agnar Lirhus har valgt seg C. Y. Frostholm og Jonas Gren.

I etterordet til Hva var det hun sa? skriver Agnar Lirhus: “Klimakrisen har vært allemannseie i minst et tiår. Selvrespekten står for fall, men er det noen som vet hva vi skal gjøre? Nei, ingen. Så vi fortsetter å gjøre som vi alltid har gjort. Vi leverer i barnehagen. Lager middag. Vi spiller fotball. Og vi leser dikt.”

C. Y. Frostholms Træmuseet (2018) er “en usædvanlig og omfattende essayfortælling: en spontant fremvokset hybridtekst om at opleve natur og litteratur – og om at skrive om det.” Han mottok den danske Kritikerprisen for boken. Jonas Gren debuterte i 2010 med diktsamlingen Antropocen – dikter för en ny epok. En tekst av Jonas Gren på nettsiden til Forfatternes klimaaksjon begynner slik: ≪Traditionell naturlyrik är inte längre möjlig att skriva. / Traditionell naturlyrik är inte langre möjlig att läsa.≫

Skandinavisk litteratur under klimakrisa II, 13. november: Kristine Næss, Mette Moestrup og Peter Sandström. Skandinavisk litteratur under klimakrisa III, 27. november: Mette Karlsvik, Andrzej Tichý og Cia Rinne. Skandinavisk litteratur under klimakrisa IV, 11. desember: Espen Stueland, Sofie Isager Ahl og Jesper Weithz.”

NORD

Jeg deltager i en samtale om klima og litteratur på NORD – Nordisk Litteraturfestival 2019 sammen med digteren Rasmus Nikolajsen og kritikeren Erik Skyum-Nielsen (moderator). Det er på fredag 13. september kl. 17. Se hele festivalprogrammet.

Louisiana Literature 2019

Jeg deltager på Louisiana Literature med en oplæsning fra Træmuseet fredag 23. august kl. 14.30. Se hele programmet.

Oplæsning og havevandring

Leif Hasles Fond inviterer til arrangement i Leif Hasles Hus søndag 11. august kl. 15-17. Forfatteren og billedkunstneren C. Y. Frostholm læser op fra sin bog ‘Træmuseet’ i de grønne omgivelser i haven på Vindbyholtgård og fortæller om værket i dialog med litteraten Jørgen Bruhn, formand for Forfatteren Leif Hasles Fond. Gratis adgang og kaffe & kage.

Lyt, læs & spis

Gl. Holtegaard præsenterer i samarbejde med Rudersdal Bibliotekerne to sommerevents under åben himmel i den historiske barokhave. Begge med afsæt i menneskers forhold til have og natur. Torsdag 6. juni kl. 17 kan du møde forfatter og billedkunstner C. Y. Frostholm, der læser op fra sin kritikerroste essaysamling Træmuseet fra 2018 og anbefaler sommerlæsning. Efterfølgende kan du låne bøger fra Rudersdal Bibliotekernes mobile bibliotek samt nyde en sandwich og et glas af Gl. Holtegaards æblecider.

Træmuseet i uge 21

Tirsdag 21. maj kl. 19: Samtale med Torben Madsen på Tranquebar.

Torsdag 23. maj kl. 18: Oplæsning/foredrag på Bingo 156 (Amar:litt og Planteklubben)

Lørdag 25. maj kl. 16: Oplæsning på Lille Bogdag, Johan Borups Højskole.

Søndag 26. maj kl. 12.45: Oplæsning, Under the Oak, på Bloom-festival.

Træ & ælde

I forbindelse med Åse Eg Jørgensen og Michael Jensens udstilling Træ & ælde i Kirkegaards Antikvariat på Islands Brygge er der Træmuseet-oplæsning lørdag 16. februar kl. 14. Udstillingen åbner 14/2. Se også Facebook.

Bjerget synger Live

Bjerget synger LIVE. Foredrag/oplæsning. 6. februar kl. 19.15 på Scenen på Roskilde Bibliotek. Biblioteket og Museet for Samtidskunst inviterer til en naturforelsket aften med forfatter C.Y. Frostholm og kurator Magnus Kaslov i forlængelse af udstillingen Bjerget synger om kunstneren Knud Viktor og hans verden. Se også Facebook-arangement.

Open Studios #1

Torsdag 31. januar kl. 17-19, Fabrikken for Kunst og Design: Al Masson, C. Y. Frostholm og Maria Metsala. Hver den sidste torsdag i måneden inviterer Fabrikken til Open Studios. Mød tre kunstnere eller designere, som vil præsentere deres arbejde og praksis i deres eget værksted.

Jeg giver en introduktion til Træmuseet-projektet (bogen og installationerne).

Læs mere på: Facebook/Billetto.

Træmuseet Live og JegDrømteAt

Træmuseet Live af C. Y. Frostholm og JegDrømteAt af Thomsen & Gröndahl hos Decembristerne på Den Frie søndag 16/12 kl. 14. Arrangementet er gratis efter udstillingsentreen er betalt. Se også Facebook-event.

Hvordan lyder en drøm? Dette simple og komplekse spørgsmål besvares i foruroligende og smukke lydlandskaber af digteren Bjørn Friis Thomsen og musikeren Nils Gröndahl. Træmuseet Live er en visuel oplæsning af forfatteren og billedkunstneren C.Y. Frostholm med tekst, billeder og video fra og omkring bogen Træmuseet.

Læsninger i ANA #11

Astrid Noacks Atelier 9. december kl. 15-17: C. Y. Frostholm og Annarosa Krøyer Holm.

I Astrid Noacks Atelier står skulpturen Ung mand der planter et træ, i den hvide gips, der uundgåeligt binder den ellers moderne skulptur til klassiske forbilleder. Denne aften får Noacks skulptur selskab. Begge aftenens læsninger er versioneringer af værker, tilpasset ANA’s rammer. Vi skal nærme os den klassiske skulptur i dens miljø, og se hvordan den er til stede æstetisk, antropologisk og politisk i samtiden.

Annarosa viser værket Seeing White #2, som en “performative reading” med videoprojektion. Værket tager udgangspunkt i Den Kgl. Afstøbningssamlings udstilling i Vestindiske Pakhus på Toldbodgade i København, hvor en overophobningen af hvide gipsfigurer er i paradoksal lighed med pakhusets fortid som lagerbygning for koloniale varer produceret i de danske kolonier. Gennem en fragmenteret narration sammenbindes den europæiske kolonisering med det klassiske, marmorhvide ideale, som Afstøbningssamlingen er et produkt af. En tidligere version af værket har været vist på SMK.

Cyf præsenterer tekster fra foto-tekst-installationen Notater omkring Sliberen skabt til Antikmuseet i Aarhus: en associerende sværm af optegnelser om den antikke skulptur Sliberen, der findes som gipsafstøbning i museets samling, men i lige så høj grad om bronzeversionen i Ørstedsparken i København og om dens omgivelser. I oplæsningen indgår et slideshow.

Lyrikprogrammet i Astrid Noacks Atelier vil i sæsonen 2018/2019 fortsat udforske udvekslinger imellem litteratur, billedkunst og aktivisme. Læsninger i ANA kurateres af billedkunstner Rasmus Brink Pedersen. Se også Facebook-arrangement.

Litteratur i Kino

Litteratur i Kino onsdag d. 29/11 kl. 21.15. Vester Vov Vov præsenterer: Julie Sten-Knudsen, C. Y. Frostholm, Andreas Eckhardt-Læssøe. Med støtte fra Statens Kunstfond byder biografen velkommen til endnu en omgang af helt særlige forfatterarrangementer og har inviteret en stribe forfattere til at forvandle biografrummet og udvide oplæsningsscenen. Entré 40 kr. Baren åben før, under og efter arrangementet. Se også Facebook.