My Local Interface

Jeg bidrager til projektet Captive Portal med værket My Local Interface, som kun kan ses, hvis man bevæger sig til adressen Enghavevej 80C medbringende en smartphone, tablet eller bærbar computer og logger på et særligt trådløst netværk.

Captive Portal kan opleves indtil 1. april fem steder i København. De øvrige bidragydere er Hannah Heilmann, Mogens Jacobsen, Angela Washko og Anna Ørberg. Kurator: Kristoffer Ørum.

Hermed min tekst til værket. Den ihærdige beskuer og lige så ihærdige bloglæser (lad os bare forestille os en sådan) vil muligvis genkende enkelte motiver fra denne blog.

—-

My Local Interface

Værket rummer en serie på 68 fotografier fra området omkring Enghavevej, hvor det også kan opleves, og hvor jeg selv har haft adresse i over tyve år. Det er et rum, jeg kender ud og ind, men som stadig er under forandring.

Enghavevej løber fra Vesterbrogade til Sydhavn. Den forbinder to stationer og et banelegeme, en skaterpark, en kirkegård, et fængsel, en park, et koncertsted, en forhutlet butiksarkade – og hele spektret fra Sydhavnskvarteret og drankerne og hipsterne på Enghave Plads næsten helt til Frederiksberg. Da jeg flyttede ind, var det et udkantsområde. Nu er det et kulturelt centrum med Carlsberg-byen og med metro på vej, og hver dag ændrer gadebilledet sig lidt.

Det er her vi lever, arbejder eller hænger ud, men det er også det interface, vi navigerer rundt i: på vej fra biblioteket til SuperBrugsen, fra den navnløse café til Salon Oui Oui, eller tilbage til toget mod forstæderne i en brandert. En sammensat brugerflade under konstruktion.

Værkets eget interface er simpelt: en stak billeder, der kan gennembladres, principielt uendeligt. Ikke som et ekstra lag ind over den virkelighed, man befinder sig i, højst som en lup over noget, man måske står lige foran. Anbragt på et netværk, de færreste nogensinde vil få øje på. Og som de få, der finder frem, formodentlig vil blive skuffet over ikke fører andre steder hen, end præcis til hvor de står. Plus minus hundrede meter.

C Y Frostholm 2014