Kalender for natten

Simon Bodh Nielsen og C. Y. Frostholm: Kalender for natten. Haandholdt 2016. Til iPad. Kr. 45 i AppStore.

Illustration: Simon Bodh Nielsen. Tekst og oplæsning: C. Y. Frostholm. Idé: Simon Bodh Nielsen og C. Y. Frostholm. Animationer: Simon Bodh Nielsen og Thomas Papa. Lyd: Jonas Jørgensen. Programmering: Daniela Fontes og Thomas Papa. Støttet af Statens Kunstfonds Kunsthåndværk- og Designudvalg og Autorkontoen.

“… sĂĄ tilpas velkomponeret og fuld af mysterier, at jeg hurtigt følte mig fanget af læsningen. (…) Ved at suspendere læserens rolle som betragter har forfatterne skabt en læseoplevelse, der bĂĄde engagerer og provokerer dig til at tage aktiv del i fortællingen.”
– Tine Kaae Jensen, Litteratursiden (klik pĂĄ ‘anmeldelse’)

 

Kalender for natten er ikke en bog som alle andre. Du må selv først finde den på en mørk gade, hvor den ligger med blafrende sider i vinden. Gemt på dens sider er der skjulte rum. Og næste gang du åbner den, er den ikke nødvendigvis den samme.

Sagt på en anden måde: Kalender for natten er et interaktivt, animeret bogværk skabt til iPad af tegneren og illustratoren Simon Bodh Nielsen i samarbejde med forfatteren C. Y. Frostholm. Det er en digital bog, men når du sidder med den i hænderne, kan den opleves mere fysisk og taktil end de fleste.

Bogen, du samler op og bladrer i, er et noteshæfte fyldt med gådefulde tegninger og tekstfragmenter. En vildt fremmeds dunkle dagbog, eller rettere natbog. Gradvist anes konturerne af en person og en historie. På udvalgte sider glimter ting, som ved berøring suger dig ind i sorte huller, hvor en stemme begynder at fortælle, og mærkelige syner udspiller sig, mens der løftes en flig af en fortælling: Om hvordan det er at være usynlig, om at følge efter nogen i byen, og om hvorfor det ikke var tilfældigt, at netop du fik notesbogen i hænderne.

Kalender for natten er programmeret af Thomas Papa og Daniela Fontes med lydside af Jonas Jørgensen for gruppen Haandholdt (Marie Bach Nielsen, Anders BojĂ©n, Kasper BonnĂ©n og Jacob Tækker), som har stĂĄet bag en længere række eksperimenterende kunst- og litteraturprojekter til hĂĄndholdte platforme siden 2010 og nu er tilknyttet DIAS – Digital Interactive Art Space.

Simon Bodh Nielsen (f. 1972) er uddannet fra Designskolen i Kolding (2000) og har i en længere årrække arbejdet som bog- og magasinillustrator som del af tegnestuen Llustra. C. Y. Frostholm (f. 1963) er forfatter og billedkunstner og har udgivet bøger siden 1985, senest Paris en brugsanvisning (2013). 1999-2009 var han en af hovedkræfterne bag websitet Afsnit P for visuel poesi og digital litteratur. Projektet er støttet af Statens Kunstfonds Kunsthåndværk- og Designudvalg og Autorkontoen.

Se mere på kalenderfornatten.dk. Bogen kan købes i iTunes/AppStore på iPad.

 

KFN-title_2016

→ , ,