info

foto: Simon Bodh Nielsen

Mit navn er Christian Yde Frostholm, men kald mig hellere Cyf. Jeg er forfatter og billedkunstner og arbejder i disse år hovedsagelig med at skrive, fotografere og oversætte.

I 2018 udgiver jeg to nye bøger, min mindste, Det værste der kunne ske, og min største: Træmuseet.

Jeg har udgivet skønlitteratur siden 1985, på tryk senest rejsebogen Paris en brugsanvisning (2013), romanen Selvportræt med dyr (2011) og digtsamlingen Ofte stillede spørgsmål (2008). Sammen med Simon Bodh Nielsen udgav jeg i 2016 Kalender for natten, en fortælling for iPad

I 2016 udkom også et større udvalg af Georges Perec i min oversættelse: Verdens rum – og andre tekster (red. Thomas Hvid Kromann og Tue Løkkegaard, Forlaget Arena).

I 2018 lavede jeg udstillingen Writing While Walking sammen med Mette Kit Jensen på SCOTTY i Berlin. I 2015 viste jeg installationen Pessoas træ på Det Kongelige Bibliotek og bidrog bl.a. på udstillingen Korrespondance på Galleri Image. I 2013 havde jeg soloudstillingen Between the acts på Teatermuseet i Hofteatret i København, og i 2012 udgav jeg fotobogen Things left behind. Jeg har tidligere udstillet på bl.a. Arken, Den Frie Udstillingsbygning, Museet for Samtidskunst, Overgaden, på House of Foundation i Moss – og på internettet.

I 1999 var jeg med til at starte websitet Afsnit P, hvor jeg sammen med bl.a. Karen Wagner i et årti kuraterede og udviklede projekter og hvor jeg også var overordnet designer. Projektet er nu afsluttet, men alt materiale er stadig tilgængeligt online. Afsnit P på nettet var en opfølgning af udstillingsrummet og boghandelen af samme navn, som jeg havde i København 1994-1998.

Siden 2004 har jeg haft min personlige blog, og i 2011 påbegyndte jeg arkivet Evighedsblog. På Afsnit P ploggede jeg, og i fire år skrev jeg klummen Livet på nettet i Weekendavisen.

Jeg gik på Forfatterskolen 1987-89 og er BA i litteraturvidenskab og fransk fra Københavns Universitet. I 1991 modtog jeg Statens Kunstfonds tre-årige arbejdslegat. Jeg har været nomineret til Montanaprisen og Bukdahls Bet, og i 2016 modtog jeg Bisballeprisen.

/CYF

 

> In English

> Kontakt

> Køb bøger

> Mailingliste

> Facebookside

> Download CV