info

Foto: SImon Bodh Nielsen

Mit navn er C.Y. Frostholm, i daglig tale Cyf.

Jeg er forfatter og billedkunstner og arbejder i disse år hovedsagelig med at skrive, fotografere og oversætte.

I 2018 udgiver jeg to nye bøger: Min mindste, Det værste der kunne ske, illustreret af Simon Bodh Nielsen, og min største: Træmuseet (på vej)

I foråret viste jeg også udstillingen Writing While Walking sammen med Mette Kit Jensen på SCOTTY i Berlin.

Jeg har udgivet skønlitteratur siden 1985, heriblandt optegnelserne Paris en brugsanvisning (2013), romanen Selvportræt med dyr (2011) og digtsamlingen Ofte stillede spørgsmål (2008), Sammen med Simon Bodh Nielsen udgav jeg i 2016 desuden en fortælling til iPad Kalender for natten. Og samme år udkom et større udvalg af Georges Perec i min oversættelse: Verdens rum – og andre tekster (red. Thomas Hvid Kromann og Tue Løkkegaard).

I 2015 viste jeg installationen Pessoas træ på Det Kongelige Bibliotek og i 2013 havde jeg soloudstillingen Between the acts på Teatermuseet i Hofteatret. I 2012 lavede jeg fotobogen Things left behindTidligere har udstillet på bl.a. Arken, Den Frie Udstillingsbygning, Galleri Image, Museet for Samtidskunst og Overgaden – samt på internette.

Jeg var med til at starte websitet Afsnit P, hvor jeg sammen med bl.a. Karen Wagner fra 1999-2009 kuraterede og udviklede projekter, og hvor jeg også var overordnet designer. Projektet er nu afsluttet, men alt materiale er stadig tilgængeligt online. Projektet var en opfølgning af udstillingsrummet og boghandelen af samme navn, som jeg havde i København 1994-1998.

På Afsnit P ploggede jeg, og i fire år skrev jeg klummen Livet på nettet i Weekendavisen. Siden 2004 har jeg haft min personlige blog, og i 2011 påbegyndte jeg arkivet Evighedsblog.

Mine bøger har været nomineret til Montanaprisen og Bukdahls Bet, og i 2016 modtog jeg Bisballeprisen. I 1991 modtog jeg Statens Kunstfonds tre-årige arbejdslegat. Jeg gik på Forfatterskolen 1987-89 og er BA i litteraturvidenskab og fransk fra Københavns Universitet.

(foto: Simon Bodh Nielsen)

 

> In English

> Kontakt

> Køb bøger

> Mailingliste

> Facebookside

> Download CV