info

Foto: SImon Bodh Nielsen

Mit navn er C.Y. Frostholm, i daglig tale Cyf. Jeg er forfatter og billedkunstner og arbejder i disse år hovedsagelig med at skrive, fotografere og oversætte.

Min hidtil største udgivelse, Træmuseet, udkom for nylig i Rævens Sorte Bibliotek. Hvis du er interesseret i at få mig ud at læse op fra den og fortælle – for eksempel ledsaget af billeder fra bogen – er du meget velkommen til at skrive til mig.

I efteråret 2018 er jeg gæst på Guirlandens jubilæumsudstilling, L, på Antikmuseet i Aarhus med værket Notater omkring Sliberen. Tidligere i 2018 udgav jeg Det værste der kunne ske, illustreret af Simon Bodh Nielsen, som jeg også lavede Kalender for natten, en fortælling til iPad, sammen med i 2016.

Jeg har udgivet skønlitteratur siden 1985, heriblandt også optegnelserne Paris en brugsanvisning (2013), romanen Selvportræt med dyr (2011) og digtsamlingen Ofte stillede spørgsmål (2008).

Min visuelle praksis startede i ca. 1991. Som en del af arbejdet med Træmuseet har jeg i de senere år lavet en række tekst/foto-installationer, senest på SCOTTY i Berlin. I 2015 viste jeg Pessoas træ på Det Kongelige Bibliotek og Urban Botanics som led af udstillingen Korrespondance på Galleri Image. I 2013 havde jeg soloudstillingen Between the acts på Teatermuseet i Hofteatret, og i 2012 lavede jeg fotobogen Things left behind. Tidligere har jeg udstillet på bl.a. Arken, Den Frie Udstillingsbygning, Museet for Samtidskunst, Overgaden, House of Foundation (Moss, Norge) – samt på internettet.

Som oversætter står jeg bl.a. bag Georges Perec: Verdens rum – og andre tekster (red. Thomas Hvid Kromann og Tue Løkkegaard) og Tanguy Viels roman Film.

Jeg bestyrer også designbureauet, mikroforlaget mm. Random Gardens, der har base på Fabrikken for Kunst og Design i København.

Jeg var med til at starte websitet Afsnit P, hvor jeg sammen med bl.a. Karen Wagner fra 1999-2009 kuraterede og udviklede projekter, og hvor jeg også var overordnet designer. Alt materiale er stadig tilgængeligt online. Projektet var en opfølgning af udstillingsrummet og boghandelen af samme navn, som jeg havde i København 1994-1998. På Afsnit P ‘ploggede‘ jeg, og i fire år skrev jeg klummen Livet på nettet i Weekendavisen. Siden 2004 har jeg haft min personlige blog, og i 2011 påbegyndte jeg arkivet Evighedsblog.

Mine bøger har været nomineret til Montanaprisen og Bukdahls Bet, og i 2016 modtog jeg Bisballeprisen. I 1991 modtog jeg Statens Kunstfonds tre-årige arbejdslegat. Jeg gik på Forfatterskolen 1987-89 og er BA i litteraturvidenskab og fransk fra Københavns Universitet.

Mine nyeste bøger fås i boghandelen, nogle forhandler jeg i Random Gardens’ lille netboghandel, og et udvalg af mine fotografier og bøger fås i Butikken på Vesterbro.

(foto: Simon Bodh Nielsen)

 

In English
Kontakt/booking
Køb bøger
Mailingliste
Facebookside
Download CV
Download forfatterportræt