info

foto: Simon Bodh Nielsen

Mit navn er C.Y. Frostholm, i daglig tale Cyf. Jeg er forfatter og billedkunstner og arbejder i disse år hovedsagelig med at skrive, fotografere og oversætte.

Sammen med illustratoren Simon Bodh Nielsen udgav jeg i 2016 app-bogen Kalender for natten. Jeg har udgivet skønlitteratur siden 1985, på tryk senest rejsebogen Paris en brugsanvisning (2013), romanen Selvportræt med dyr (2011) og digtsamlingen Ofte stillede spørgsmål (2008).

I 2016 udkom også et større udvalg af Georges Perec i min oversættelse: Verdens rum – og andre tekster (red. Thomas Hvid Kromann og Tue Løkkegaard, Forlaget Arena).

I 2015 viste jeg installationen Pessoas træ på Det Kongelige Bibliotek og bidrog bl.a. på udstillingen Korrespondance på Galleri Image. I 2013 havde jeg soloudstillingen Between the acts på Teatermuseet i Hofteatret i København, og i 2012 udgav jeg fotobogen Things left behind. Jeg har tidligere udstillet på bl.a. Arken, Den Frie Udstillingsbygning, Museet for Samtidskunst, Overgaden, på House of Foundation i Moss – og på internettet.

I 1999 var jeg med til at starte websitet Afsnit P, hvor jeg sammen med bl.a. Karen Wagner i et årti kuraterede og udviklede projekter og hvor jeg også var overordnet designer. Projektet er nu afsluttet, men alt materiale er stadig tilgængeligt online. Afsnit P på nettet var en opfølgning af udstillingsrummet og boghandelen af samme navn, som jeg havde i København 1994-1998.

Siden 2004 har jeg haft min personlige blog, og i 2011 påbegyndte jeg arkivet Evighedsblog. På Afsnit P ploggede jeg, og i fire år skrev jeg klummen Livet på nettet i Weekendavisen.

Jeg gik på Forfatterskolen 1987-89 og er BA i litteraturvidenskab og fransk fra Københavns Universitet. I 1991 modtog jeg Statens Kunstfonds tre-årige arbejdslegat. Jeg har været nomineret til Montanaprisen og Bukdahls Bet, og i 2016 modtog jeg Bisballeprisen.

/CYF

 

> In English

> Kontakt

> Køb bøger

> Mailingliste

> Facebookside

> Download CV