info

foto: Simon Bodh Nielsen

Mit navn er Christian Yde Frostholm, i daglig tale Cyf. Jeg er forfatter og billedkunstner, født 1963. I disse år arbejder jeg hovedsagelig med at skrive, fotografere og oversætte.

Jeg har udgivet skønlitteratur siden 1985, senest rejsebogen Paris en brugsanvisning (2013), romanen Selvportræt med dyr (2011) og digtsamlingen Ofte stillede spørgsmål (2008). Sammen med illustratoren Simon Bodh Nielsen udgav jeg i 2016 app-bogen Kalender for natten.

I 2016 udkom også et større udvalg af Georges Perec i min oversættelse: Verdens rum – og andre tekster (red. Thomas Hvid Kromann og Tue Løkkegaard, Forlaget Arena).

I 2015 viste jeg installationen Pessoas træ på Det Kongelige Bibliotek og bidrog bl.a. på udstillingen Korrespondance på Galleri Image. I 2013 havde jeg soloudstillingen Between the acts på Teatermuseet i Hofteatret i København, og i 2012 udgav jeg fotobogen Things left behind. Jeg har tidligere udstillet på bl.a. Arken, Den Frie Udstillingsbygning, Museet for Samtidskunst, Overgaden, på House of Foundation i Moss – og på internettet.

I 1999 var jeg med til at starte websitet Afsnit P, hvor jeg sammen med bl.a. Karen Wagner i et årti kuraterede og udviklede projekter og hvor jeg også var overordnet designer. Projektet er nu afsluttet, men alt materiale er stadig tilgængeligt online. Afsnit P på nettet var en opfølgning af udstillingsrummet og boghandelen af samme navn, som jeg havde i København 1994-1998.

Siden 2004 har jeg haft min personlige blog, og i 2011 påbegyndte jeg arkivet Evighedsblog. På Afsnit P ploggede jeg, og i fire år skrev jeg klummen Livet på nettet i Weekendavisen.

Jeg gik på Forfatterskolen 1987-89 og er BA i litteraturvidenskab og fransk fra Københavns Universitet. I 1991 modtog jeg Statens Kunstfonds tre-årige arbejdslegat. Jeg har været nomineret til Montanaprisen og Bukdahls Bet, og i 2016 modtog jeg Bisballeprisen.

/CYF

 

> In English

> Kontakt

> Køb bøger

> Mailingliste

> Facebookside

> Download CV