Hvem er jeg?

Mit navn er Cyf* eller C.Y. Frostholm. Jeg er forfatter og billedkunstner og arbejder i disse år hovedsagelig med at skrive, fotografere og oversætte.

I  2021 udgav jeg en ny lille bog, Laurbærdialogerne, med en tale, jeg holdt tidligere på året i forbindelse med projektet Pythias Stemmer i København.

Min hidtil største udgivelse, Træmuseet, der udkom i 2018 i Rævens Sorte Bibliotek, modtog Kritikerprisen og blev præmieret af Statens Kunstfond som en af ti af årets bøger. Den blev desuden nomineret til Politikens Litteraturpris. Hvis du er interesseret i at få mig ud at læse op fra bogen og fortælle – for eksempel ledsaget af billeder fra projektet – er du meget velkommen til at tage kontakt.

I 2021 var jeg så heldig at modtage Otto Gelsted-prisen fra Det Danske Akademi.

Min seneste soloudstilling var Autoportrait cassé i 2019 hos Kirkegaards Antikvariat i København. I 2018 var jeg gæst på Guirlandens jubilæumsudstilling, L, på Antikmuseet i Aarhus med værket Notater omkring Sliberen. Som en del af arbejdet med Træmuseet viste jeg også en række tekst/foto-installationer, heriblandt på SCOTTY i Berlin sammen med Mette Kit Jensen, i Oktogonmontren på Det Kongelige Bibliotek og på udstillingen Korrespondance på Galleri Image.

I 2018 udgav jeg også Det værste der kunne ske, illustreret af Simon Bodh Nielsen, sammen med hvem jeg også lavede Kalender for natten, en fortælling til iPad (2016).

Jeg har udgivet skønlitteratur siden 1985, heriblandt også optegnelserne Paris en brugsanvisning (2013, 4. opl. 2022), som blev nomineret til Montanaprisen og Bukdahls Bet, romanen Selvportræt med dyr (2011) og digtsamlingen Ofte stillede spørgsmål (2008).

Min visuelle praksis startede i ca. 1991. I 2013 havde jeg soloudstillingen Between the acts på Teatermuseet i Hofteatret, og i 2012 lavede jeg fotobogen Things left behind. Tidligere har jeg udstillet på bl.a. Arken, Den Frie Udstillingsbygning, Museet for Samtidskunst, Overgaden, House of Foundation (Moss, Norge) – samt på internettet.

Som oversætter står jeg bl.a. bag Georges Perec: Verdens rum – og andre tekster (red. Thomas Hvid Kromann og Tue Løkkegaard) og Tanguy Viels roman Film.

Jeg bestyrer også oversættelses- og designbureauet, mikroforlaget mm. Random Gardens.

Jeg var med til at starte websitet Afsnit P, hvor jeg sammen med bl.a. Karen Wagner fra 1999-2009 kuraterede og udviklede projekter, og hvor jeg også var overordnet designer. Alt materiale er stadig tilgængeligt online (men desværre med visse forhindringer, efter at Flash ikke understøttes af moderne browsere). Projektet var en opfølgning af udstillingsrummet og boghandelen af samme navn, som jeg havde i København 1994-1998. På Afsnit P ‘ploggede‘ jeg, og i fire år skrev jeg klummen Livet på nettet i Weekendavisen. Siden 2004 har jeg haft min personlige blog, og i 2011 påbegyndte jeg Evighedsblog, der desværre ikke levede op til sit navn.

Jeg har også modtaget Bisballeprisen (2006) og Statens Kunstfonds tre-årige arbejdslegat (1991). Jeg gik på Forfatterskolen 1987-89 og er BA i litteraturvidenskab og fransk fra Københavns Universitet.

Mine nyeste bøger fås i boghandelen, nogle forhandler jeg også i Random Gardens’ lille netboghandel.

*) Cyf har fungeret som mit fornavn siden 1980’erne og er det, jeg foretrækker at blive kaldt. Mine pronominer: han/ham.

(foto: Simon Bodh Nielsen)

> Den korte version
> In English
Kontakt/booking
> Kalender
Køb bøger
Mailingliste
Facebook
CV (udgivelser, udstillinger mv.)
Download forfatterportræt