læst op

Løves Litterære Lørdage

9. november kl. 14. Elias Sadaq og  C.Y. Frostholm. Løves Bog- og Vincafé, Nørregade 32, Aarhus C.
Se også Facebook-event.

Lyse nætter 2024

Lyse Nætter. Lørdag 31. august kl. 13-22, Møllegade 7-11, København N. Program: C.Y. Frostholm (kl. 13), Moussa Mchangama, Marthe Bleu, Celine Szabó, Emmy Laura Perez Fjalland, Andrea Fjordside Pontoppidan, Freja Ro, Christel Winblad, Forfattere for et frit Palæstina: Lone Aburas, Liv Nimand Duvå, Deniz Kiy, Mikas Lang og Mathilde Moestrup; Ulrikke Bak, Andrzej Tichý, og koncert med såforsatan. Læs mere på Facebook-eventet.

Øhavet festival 2024

Øhavet Festival, fredag 19. juli kl. 17. Se det fulde festivalprogram her.

Trælæsning

For anden gang besøger C. Y. Frostholm Vindbyholtgård med en trævandring i haven og en samtale med professor Jørgen Bruhn. Arrangementet er gratis.

Sammen om træer

Fuglsang Kunstmuseum og Ensemble Storstrøm slår sig endnu engang sammen og inviterer indenfor i Fuglsang SAMMEN, hvor vi denne gang vil fejre træet. C.Y. Frostholm kommer på besøg og vil tage os med ind i sin egen fascination af træer, ledsaget af billeder og motiver, der alt sammen kredser om og undersøger træerne. Helt i tråd med temaet indtager Ensemble Storstrøm denne dag scenen med deres dygtige træblæsere, og der vil blive fremført værker som er inspireret af skoven og træerne. Læs mere her.

Litteratur på bassinkanten

Tag med til Litteratur på bassinkanten, når C.Y. Frostholm kommer og læser op fra sine nyeste bog, Til den ven jeg aldrig har kendt i Glostrup Svømmehal den 4. december kl. 19-20. Oplæsningen suppleres med hans egne fotografier, der skaber en atmosfærisk ramme for oplæsningen.

Den første mandag i hver måned i løbet af efteråret og vinteren kan du vægtløs og fri nyde at lægge hverdagen bag dig og befinde dig i et helt andet univers for en stund til et litteraturrangement med fokus på sansning, nærvær og fordybelse. For at deltage skal du blot købe entré til 50,- til svømmehallenl og indfinde dig i varmtvandsbassinet.

Læs mere her.

Udgivelsesfejring

Den 26. oktober udkommer C.Y. Frostholms roman Til den ven jeg aldrig har kendt endelig på Tredje september, og vi inviterer i den anledning til reception på Sorte Firkant (Facebook-event), Nørrebro.

Fra kl. 16 byder vi på en øl/vand og skåler. Kl. 17 vil der være en mindre oplæsningssession med Cyf og oversætterne af tre værker, som knytter sig til bogen:

Frederik Bakkerud & Mathias Bernbom Andersen læser fra deres oversættelse af Hervé Guiberts Vild med Vincent (2023). Iben Engelhardt Andersen læser fra sin kommende oversættelse af Hervé Guiberts Cytomégalovirus. K Vang læser fra sin kommende oversættelse af Derek Jarmans Modern Nature.

Det vil være muligt at købe bogen til releasepris.

Vel mødt!

Kærligste hilsner, forlaget og forfatteren

Trævandring på Vesterbro

4. juni kl. 11-13. Kommunal træpolitik, ikoniske træer og træhistorier. På turen vil arkitekt Henriette Berggreen Nguessan og beplantningstekniker Lars Christensen, begge fra Teknik- og Miljøforvaltningen, først fortælle om Københavns Kommunes træpolitik og udpegningen af ikoniske træer i kvarteret.

Dernæst læser den lokale billedkunstner og forfatter C. Y. Frostholm op fra sin bog Træmuseet, der bl.a. handler om erindringer og kulturhistorie omkring træer – heriblandt på Vesterbro. Læs mere og køb billet her.

De litterære folkehøringer

ILD, VAND, JORD, LUFT, ORD: Forårets fire litterære folkehøringer har alle natur, natursyn og bæredygtighed som tema.
LUFT, d. 12.4 kl. 17-19 med C.Y. Frostholm & Shëkufe Tadayoni Heiberg

Læs min tekst til arrangementet her.
Alle arrangementer foregår på Albertslund Bibliotek (Bibliotekstorvet 2, 2620 Albertslund) og er gratis, men kræver reservation på bibliotekets hjemmeside.

Anholt Litteraturfestival 2021

Anholt Litteraturfestival 2021, 12.-15. august 2021. Tema: Landskab.

Laurbærdialogerne (Pythias Stemmer #10)

Det første orakel i Delfi var for jordens gudinde, Gaia. Det andet orakel var et træ. I al fald i begyndelsen. For at undgå Apollons tilnærmelser måtte Gaias datter, Dafne, forvandle sig til laurbærtræet, hvis blades raslen man tolkede.

Du vil opsøge laurbæroraklet. Stemmen vil sige: “Du vil save den gren over, du sidder på.”
Og du vil svare: “Jeg ser ikke de store katastrofer for mig.”

C.Y. Frostholm: Laurbærdialogerne, Pythias stemmer #10 (Taler til tiden). Torsdag 10. juni kl. 17, smøgen mellem Enghavevej 4 og 6, København V. Maske: Tinne Borgland. Fotos: Kirsten Juul Nielsen, Søren Malmberg og CYF.

Læs mere →

Fyrre forfattere gør oprør

Fyrre forfattere gør oprør mod politikerens svigt i klima- og biodiversitetskrisen. Sammen med Extinction Rebellion har de arrangeret denne litteraturaktion, hvor forfattere begræder, hylder og beskriver planter, dyr og mennesker, som er truet af klima- og biodiversitetskrisen. Nogle forfattere vil læse op af den nationale rødliste (listen over danske truede dyre- og plantearter). Andre vil læse egne tekster om emnet.
Det bliver en heldags open-air litteraturaktion, hvor litteraturen vil inspirere, provokere, besynge og begræde – i klimaets og biodiversitetens navn.
Det er samtidig såkaldt die-in, hvor forfattere, borgere og aktivister lægger sig ned ved Christiansborg – som en påmindelse om det liv, der pines og udryddes for øjnene af os, og som en påmindelse om den fremtid vi går i møde, hvis politikerne ikke handler. Det foregår på dagen for Folketingets afslutningsdebat.
Forfatteren Carsten Jensen er konferencier.
Oplæsningerne akkompagneres af sørgemusik. Arrangementet er en del af Extinction Rebellion Danmarks oprørsuge. Find ud af mere.

Træer i byen

11. oktober kl. 14. Mødested: På hjørnet af Guldbergsgade og Møllegade.

Hører træerne til i den gode bynatur? Litterært debatarrangement om træer i byen, når vi sætter forfatteren bag den anmelderroste bog ’Træmuseet’, C.Y. FROSTHOLM og SANDRA HØJ fra aktivistgruppen ‘Red Byens Træer’ stævne for at tale om træernes rolle i det urbane landskab og menneskers relation til naturen, med fokus på hvordan mennesker interagerer med den bynære natur og hvordan træerne i byen opnår kulturel betydning i mødet med de mennesker, der bor der.

Samtalen modereres af journalist og ph.d. i litteraturhistorie Elisabeth Skou Pedersen.

Album fra nedlukningen

Album fra nedlukningen (2020). Tekst-lyd-værk. Podcast i serien Isolationskunst, Podcast for Samtidskunst, Museet for Samtidskunst/The Lake.

Lavendelläsningar

Välkomna till den andra upplagan av Lavendelläsningar – fira Sankt Valentin med queer litteratur och efterföljande fest på HPKSM! Läsningar av: Hanna Hallgren, Eli Levén, C.Y. Frostholm, Khaled Alesmael, Frej Haar, Iris Smeds (i samarbete med SAQMI – The Swedish Archive for Queer Moving Images). DJs: Signe Bjelkenäs, Wild Baby.

19:00 – 01:00 på Studio HPKSM, Storgatan 22, Göteborg. Inträde 60 kronor. Lavendelläsningar är en queer ambulerande litteraturkväll med läsningar av poeter och författare som är hbtq+. Se også Facebook.

Rødding Litteraturstævne 2019

Bøgen spejler stadig sin top i bølgen blå. Men noget er uigenkaldeligt forandret. Fremstillingen af naturen folder sig i dag ud under den økologiske katastrofes tegn, og hverken bøg eller hav ligner helt sig selv, hvis man konsulterer den nyeste danske litteratur. Og det er netop, det Rødding Højskole gør til årets litteraturstævne i weekenden 26.-27. oktober 2019, hvor man i fællesskab undersøger naturfremstillingerne i to vigtige nye værker: Siri Ranva Hjelm Jacobsens Havbrevene og C. Y. Frostholms Træmuseet. Rødding Litteraturstævne er et årligt arrangement, hvis mål er at sætte fokus på nogle af de vigtigste strømninger i den nye litteratur og i litteraturdebatten.

Skandinavisk litteratur under klimakrisen

“Vi har invitert fire norske forfattere til å velge skandinaviske kollegaer å snakke om klima og litteratur med. Agnar Lirhus har valgt seg C. Y. Frostholm og Jonas Gren.

I etterordet til Hva var det hun sa? skriver Agnar Lirhus: “Klimakrisen har vært allemannseie i minst et tiår. Selvrespekten står for fall, men er det noen som vet hva vi skal gjøre? Nei, ingen. Så vi fortsetter å gjøre som vi alltid har gjort. Vi leverer i barnehagen. Lager middag. Vi spiller fotball. Og vi leser dikt.”

C. Y. Frostholms Træmuseet (2018) er “en usædvanlig og omfattende essayfortælling: en spontant fremvokset hybridtekst om at opleve natur og litteratur – og om at skrive om det.” Han mottok den danske Kritikerprisen for boken. Jonas Gren debuterte i 2010 med diktsamlingen Antropocen – dikter för en ny epok. En tekst av Jonas Gren på nettsiden til Forfatternes klimaaksjon begynner slik: ≪Traditionell naturlyrik är inte längre möjlig att skriva. / Traditionell naturlyrik är inte langre möjlig att läsa.≫

Skandinavisk litteratur under klimakrisa II, 13. november: Kristine Næss, Mette Moestrup og Peter Sandström. Skandinavisk litteratur under klimakrisa III, 27. november: Mette Karlsvik, Andrzej Tichý og Cia Rinne. Skandinavisk litteratur under klimakrisa IV, 11. desember: Espen Stueland, Sofie Isager Ahl og Jesper Weithz.”

NORD

Jeg deltager i en samtale om klima og litteratur på NORD – Nordisk Litteraturfestival 2019 sammen med digteren Rasmus Nikolajsen og kritikeren Erik Skyum-Nielsen (moderator). Det er på fredag 13. september kl. 17. Se hele festivalprogrammet.

Louisiana Literature 2019

Jeg deltager på Louisiana Literature med en oplæsning fra Træmuseet fredag 23. august kl. 14.30. Se hele programmet.

Ekstatiske biblioteker / Komplekse økologier

Ekstatiske biblioteker / Komplekse økologier er et kunst- og litteraturprogram sammensat af forlaget Antipyrine til dette års Den grænseløse festival 15.-18. august 2019. Programmet består af småtryk og bøger, lydværker og oplæsninger, som finder sted omkring Jernhatten eller i Biblioteksbussen fra Syddjurs bibliotek. Her præsenteres værker af Marie Kølbæk Iversen & Katinka Fogh Vindelev, C. Y. Frostholm, Sonja Rendtorff & Glenn Christian, Søren Andreasen, m.fl. og tryksager af Félix Guattari, Nathalie Quintane, Vilém Flusser og Henrik Have. Læs mere her.

Mit bidrag er en kombineret publikation og plakat (billedet), Model for et mobilt bibliotek, med et særligt remix fra Træmuseet. Jeg læser desuden op fredag 16. august kl. 15.

Oplæsning og havevandring

Leif Hasles Fond inviterer til arrangement i Leif Hasles Hus søndag 11. august kl. 15-17. Forfatteren og billedkunstneren C. Y. Frostholm læser op fra sin bog ‘Træmuseet’ i de grønne omgivelser i haven på Vindbyholtgård og fortæller om værket i dialog med litteraten Jørgen Bruhn, formand for Forfatteren Leif Hasles Fond. Gratis adgang og kaffe & kage.

Uddrag fra Træmuseet

 

Lyt, læs & spis

Gl. Holtegaard præsenterer i samarbejde med Rudersdal Bibliotekerne to sommerevents under åben himmel i den historiske barokhave. Begge med afsæt i menneskers forhold til have og natur. Torsdag 6. juni kl. 17 kan du møde forfatter og billedkunstner C. Y. Frostholm, der læser op fra sin kritikerroste essaysamling Træmuseet fra 2018 og anbefaler sommerlæsning. Efterfølgende kan du låne bøger fra Rudersdal Bibliotekernes mobile bibliotek samt nyde en sandwich og et glas af Gl. Holtegaards æblecider.

Træmuseet i uge 21

Tirsdag 21. maj kl. 19: Samtale med Torben Madsen på Tranquebar.

Torsdag 23. maj kl. 18: Oplæsning/foredrag på Bingo 156 (Amar:litt og Planteklubben)

Lørdag 25. maj kl. 16: Oplæsning på Lille Bogdag, Johan Borups Højskole.

Søndag 26. maj kl. 12.45: Oplæsning, Under the Oak, på Bloom-festival.

Træ & ælde

I forbindelse med Åse Eg Jørgensen og Michael Jensens udstilling Træ & ælde i Kirkegaards Antikvariat på Islands Brygge er der Træmuseet-oplæsning lørdag 16. februar kl. 14. Udstillingen åbner 14/2. Se også Facebook.

Bjerget synger Live

Bjerget synger LIVE. Foredrag/oplæsning. 6. februar kl. 19.15 på Scenen på Roskilde Bibliotek. Biblioteket og Museet for Samtidskunst inviterer til en naturforelsket aften med forfatter C.Y. Frostholm og kurator Magnus Kaslov i forlængelse af udstillingen Bjerget synger om kunstneren Knud Viktor og hans verden. Se også Facebook-arangement.

Træmuseet Live og JegDrømteAt

Træmuseet Live af C. Y. Frostholm og JegDrømteAt af Thomsen & Gröndahl hos Decembristerne på Den Frie søndag 16/12 kl. 14. Arrangementet er gratis efter udstillingsentreen er betalt. Se også Facebook-event.

Hvordan lyder en drøm? Dette simple og komplekse spørgsmål besvares i foruroligende og smukke lydlandskaber af digteren Bjørn Friis Thomsen og musikeren Nils Gröndahl. Træmuseet Live er en visuel oplæsning af forfatteren og billedkunstneren C.Y. Frostholm med tekst, billeder og video fra og omkring bogen Træmuseet.

Læsninger i ANA #11

Astrid Noacks Atelier 9. december kl. 15-17: C. Y. Frostholm og Annarosa Krøyer Holm.

I Astrid Noacks Atelier står skulpturen Ung mand der planter et træ, i den hvide gips, der uundgåeligt binder den ellers moderne skulptur til klassiske forbilleder. Denne aften får Noacks skulptur selskab. Begge aftenens læsninger er versioneringer af værker, tilpasset ANA’s rammer. Vi skal nærme os den klassiske skulptur i dens miljø, og se hvordan den er til stede æstetisk, antropologisk og politisk i samtiden.

Annarosa viser værket Seeing White #2, som en “performative reading” med videoprojektion. Værket tager udgangspunkt i Den Kgl. Afstøbningssamlings udstilling i Vestindiske Pakhus på Toldbodgade i København, hvor en overophobningen af hvide gipsfigurer er i paradoksal lighed med pakhusets fortid som lagerbygning for koloniale varer produceret i de danske kolonier. Gennem en fragmenteret narration sammenbindes den europæiske kolonisering med det klassiske, marmorhvide ideale, som Afstøbningssamlingen er et produkt af. En tidligere version af værket har været vist på SMK.

Cyf præsenterer tekster fra foto-tekst-installationen Notater omkring Sliberen skabt til Antikmuseet i Aarhus: en associerende sværm af optegnelser om den antikke skulptur Sliberen, der findes som gipsafstøbning i museets samling, men i lige så høj grad om bronzeversionen i Ørstedsparken i København og om dens omgivelser. I oplæsningen indgår et slideshow.

Lyrikprogrammet i Astrid Noacks Atelier vil i sæsonen 2018/2019 fortsat udforske udvekslinger imellem litteratur, billedkunst og aktivisme. Læsninger i ANA kurateres af billedkunstner Rasmus Brink Pedersen. Se også Facebook-arrangement.

Litteratur i Kino

Litteratur i Kino onsdag d. 29/11 kl. 21.15. Vester Vov Vov præsenterer: Julie Sten-Knudsen, C. Y. Frostholm, Andreas Eckhardt-Læssøe. Med støtte fra Statens Kunstfond byder biografen velkommen til endnu en omgang af helt særlige forfatterarrangementer og har inviteret en stribe forfattere til at forvandle biografrummet og udvide oplæsningsscenen. Entré 40 kr. Baren åben før, under og efter arrangementet. Se også Facebook.

Bogrelease: Træmuseet

Udgivelsesfejring fredag 14. september kl. 16-19 på Astrid Noacks Atelier, Rådmandsgade 34 på Nørrebro.

Kig forbi, drik et glas og vær med til at fejre TRÆMUSEET, som udkommer i Rævens Sorte Bibliotek hos forlaget politisk revy.

Digterne Pia Juul og Rasmus Nikolajsen bidrager til festlighederne med lidt oplæsning sammen med undertegnede omkring klokken 17. Og bogen kan fås til nedsat pris på dagen.

Alle er velkomne. Se også Facebook-opslag.

Georges Perec og OuLiPo

Torsdag 1. marts kl. 17-19: Martin Larsen og C.Y. Frostholm i Storrs Antikvariat.

Medlemmerne af den franske litteraturbevægelse OuLiPo (værksted for potentiel litteratur) arbejdede med at opstille regler for skrivningen, eller – kunne man sige – ud fra et manifest. C.Y. Frostholm vil læse fra og fortælle om sin oversættelse af Georges Perecs VERDENS RUM – og andre tekster, der relaterer sig til kbh læsers MANIFEST-tema dels ved sin regelbundne skrivning, men også med sit blik på det såkaldt ”infra-ordinære” – den del af hverdagslivet, der normalt bliver glemt eller udeladt. Derudover vil han læse fra sin egen bog Paris en brugsanvisning, der direkte er inspireret af Perecs strategier. Martin Larsen vil fortælle mere generelt om OuLiPo og bl.a. læse op fra sin bog Noter til det mere perfekte liv, hvis metrodigte er skrevet efter Jacques Jouets oulipianske metode.

Litterær salon

25. januar kl. 17.00 er der litterær salon i Bakkehuset: Et neddyk i Bakkehusets aktuelle udstilling Alle vores ting – en udstilling om litteratur som genstand for andre handlinger i selskab med nogle af udstillingens kunstnere. Amalie Smith, C.Y. Frostholm og Toni Larsen læser op fra egne værker, efterfulgt af dialog med udstillingens kurator Tomas Lagermand Lundme om deres værker på udstillingen. Der vil i løbet af aftenen være mulighed for at se udstillingen og stille spørgsmål til kunstnerne. Entré: 50 kr. Billetter til arrangementet sælges kun i døren.

Digital poesi i Göteborg

digital_poesi

Jeg læser op af Kalender for natten på Göteborgs Litteraturhus tirsdag 20. september kl. 20 til arrangementet Här, nu #4: Digital poesi sammen med Johannes Heldén, Imri Sandström og Kajsa Sundin i selskab med Thomas Andersson. Aftenen er en del af Digital poetry – et todages symposium arrangeret af Göteborgs Universitet.

Det bliver sagt

Jeg læser op af Kalender for natten og snakker måske lidt til arrangementet Det bliver sagt:

Søndag 21. august inviterer Roskilde Bibliotekerne og Kunst i Kapellet Sct. Hans Have (KIKshh) til lyrik- og litteraturdag i Sct. Hans Have med C. Y. Frostholm, Kaspar Colling Nielsen og Jon Eirik Lundberg. Du kan også høre om nye danske udgivelser fra mindre forlag, når bibliotekar Karen-Margrethe Revsbæk holder book talk. Det hele foregår i smukke grønne omgivelser, under vin og figentræ i Glashaven, i det store drivhus. Gratis. Se også Facebook-event.

Laminat Show

laminat_show

Korrespondance

CYFrostholm_UrbanBotanics_2015441

Ann Cotten (AT/US) – Victoria Durnak (NO) – Christian Yde Frostholm (DK) – Audun Mortensen (NO) – Amalie Smith (DK) – Kurateret af Gitte Broeng (DK)

Korrespondance er en udstilling på Galleri Image i Århus i feltet mellem billedkunst og litteratur. Fem eksperimenterende forfattere OG billedkunstnere er med. De bevæger sig naturligt fra det ene medie til det andet. Ofte med afsæt i konkrete registreringer af virkeligheden, der bearbejdes i fotografi- og tekstbaserede værker.

Fernisering fredag d. 30. oktober kl. 16-18 i Galleri Image. Kunstnerne vil være til stede. Oplæsning lørdag d. 31. oktober kl. 14 i Galleri Image ved Victoria Durnak, C. Y. Frostholm, Audun Mortensen, Amalie Smith, Gitte Broeng.

Læs/se mere om mit bidrag.

Konceptdigtningens muligheder

En aften med Jacques Jouet, Martin Larsen og C. Y. Frostholm. Torsdag 23. april kl. 19.30 på Godsbanen, Vogn 1, Aarhus (Facebook-event).

Den franske konceptdigter Jacques Jouet er i byen, og i den forbindelse inviterer Aarhus Litteraturcenter til en aften i konceptdigtningens tegn. Jouet er medlem af gruppen Oulipo – en samling af digtere og matematikere, der leger med sprogets strukturer på spændende og sjove måder.

På scenen får Jouet selskab af de to danske digtere Martin Larsen og C. Y. Frostholm, som begge har arbejdet konceptuelt med udgangspunkt i nogle af de samme metoder som Jouet. Aftenen består først af oplæsninger fra de tre forfattere efterfulgt af en samtale om konceptuel digtning, Oulipo og forholdet til Paris.

Læsehjørner

Christian Yde Frostholm_besk

Der er folk der læser gående, der er ikke mange, men nogen er der (2014)

Kuffert med bogen Paris en brugsanvisning samt tilhørende fotografier, en fotokopi fra Georges Perecs Tentative d’épuisement d’un lieu parisien og et billede af forfatteren, to Paris-kort, en håndfuld metrobilletter fra forskellige tider, en paraply, en pandelampe og en kuffert-mærkat med illustration tegnet af Lasse Krog Møller, der også har designet Paris en brugsanvisning.

Udstillingen Læsehjørner, TYS, København, december 2014.

Læs mere →

Laminat – en bibliotekshistorie

lamn_web_inv_e

Lasse Krog Møller
Laminat – en bibliotekshistorie

Åby Bibliotek
7. november-13. december 2014

Gemt og glemt biblioteksinventar får nyt liv, når Åby Bibliotek præsenterer Lasse Krog Møllers udstilling Laminat – en bibliotekshistorie i kælderen under Åby Bibliotek.

I forlængelse af udstillingen udkommer bogen Laminat med nyskrevne tekster af forfatterne Gitte Broeng, Rasmus Graff, Christian Yde Frostholm, Morten Søndergaard, Mathias Kokholm og bibliotekar Dorthe Larsen.

Fernisering fredag d. 7. november kl. 16-19. Fra kl. 17 præsentation ved kunstner Lasse Krog Møller, redaktør Mathias Kokholm og bibliotekar Dorthe Larsen samt oplæsning med forfatterne Gitte Broeng, Rasmus Graff og Christian Yde Frostholm.

Læs mere her

Oplæsning for Gaza

Oplæsning og bogsalg til fordel for Gazas nødstedte befolkning. Hele overskuddet går til Røde Kors’ arbejde i Gaza:

Trine Andersen, Christian Yde Frostholm, Daniel Dalgaard, Karen Fastrup, Niels Frank, Kristina Nya Glaffay, Ida Marie Hede, Christina Hesselholdt, Josefine Klougart, Dennis Gade Kofoed, Maja Lucas, Lea Løppenthin, Mazen, Mette Moestrup, Caroline Minor, Caspar Eric, Ursula Andkjær Olsen, Stine Pilgård, Olga Ravn, Siri Ranva Hjelm Jacobsen, Freke Räihä, Ursula Brønnum Scavenius, Martin Glaz Serup, Ditte Steensballe, Kristina Stoltz, Kirsten Thorup, Harald Voetmann, Christel Wiinblad, Peter-Clement Woetmann, Lars-Emil Woetmann.

Regensen, Store Kannikestræde 2, onsdag 3. september kl. 16-19. Foreslået entré: 50 kr. Husk kontanter til bogkøb og bar, da vi ikke modtager kort. Se også Facebook.

Koncert og oplæsning i Dansk Standardpoesi

danskstandardpoesi

10. august kl.15-17 inviterer Maya Peitersen og Vejen Kunstmuseum til koncert og digtoplæsning i Dansk Standardpoesi. De tre digtere er Vagn E Olsson, Christian Yde Frostholm og Naja Vucina Pedersen. Det er det femte arrangement, som Maya Peitersen kuraterer i sit kulturhus Dansk Standardpoesi, mens det gæster museumspladsen ved Kunstmuseet. Samtidig kan installationen ’Minde om vold’ af kunstgruppen The Truth Behind Small (Maya Peitersen og Linda Bjørnskov) opleves i Dansk Standardpoesi.

Litteratur inter artes

Jeg deltager 5.-9. august som forfatter sammen med Marie Silkeberg (SE), Paal Helge Haugen og Lars Amund Vaage (NO) ved International Association of Scandinavian Studies’ 30. studiekonference, der har temaet Litteratur inter artes, på Universitetet i Agder, Kristiansand, Norge. Fredag 8. august optræder jeg med en visuel oplæsning af Paris en brugsanvisning.

Kunsten er queer

SMK_FRIDAYS_MAJ_260X349px

Der er queer kunst, musik og litteratur til SMK Fridays fredag 9. maj kl. 16-22. Jeg læser op til arrangementet kl. 16.45 i selskab med Kristina Nya Glaffey og Ester Fleckner. Gratis entré.

Nytårsoplæsning og finissage

Søndag 5. januar 2014 er sidste dag for udstillingen Between the actsTeatermuseet i Hofteatret. I dagens anledning får jeg selskab af fire forfatterkolleger til en litterær nytårskur på Hofteatrets scene midt i udstillingen. Oplæserne er Gitte Broeng, Catharina Gripenberg, René Jean Jensen, Maja Lee Langvad og undertegnede.

Gratis adgang for publikum allerede fra kl. 13, når museet åbner – så kom og se Between the Acts og de øvrige udstillinger før arrangementet starter.

Begrænset plads – tilmelding på post@randomgardens.dk. Cafeen er åben.

Alt_Cph 13

Københavns alternative kunstmesse Alt_Cph finder i år sted i weekenden 20. august-1. september. Jeg læser op både fredag kl. 17 og lørdag kl. 16 hos Skovsnogen Artspace arrangeret af Dansk Standardpoesi.

Oplæsningsmaraton

Forfattere læser op af den store, litterære homokanon. Kom og hør forfattere og dramatikere fra Norden læse op af deres homolitterære forbilleder i anledning af Gay Pride 2013: Oplæsningsmaraton torsdag 22. august på The Log Lady, Studiestræde 27.

Maria Gerhardt (DK), Kristofer Folkhammar (SV), Håkan Lindquist (SV), Kristín Ómarsdóttir (IS), Emma Juslin (F), Katrine Buchhave (DK), Tomas Lagermand Lundme (DK), Gritt Uldall-Jessen (DK), Abelone Koppel (DK), Bjørn Rasmussen (DK), Stine Pilgaard (DK), Ina Munch Christensen (DK), Lotte Inuk (DK), Christian Yde Frostholm (DK), Palle Sigsgaard (DK), Mette Moestrup (DK), Bente Clod (DK), Maria Dixen (DK), Kristina Nya Glaffey (DK), Maja Lee Langvad (DK).

Things left behind i Korridor No. 33

Jeg udstiller billeder fra Things left behind (og en video) i Korridor No. 33 på Dag Hammarskjölds Allé 33, København Ø fra onsdag 3. oktober.

På åbningsdagen 3/10 er der fernisering kl. 19-22 og oplæsning kl. 20. Udstillingen kan ses til og med 24/10 mandag-til fredag kl. 11-17.

Møllebyens Litteraturfestival 2012

Weekenden 17.-19. august deltager jeg som udstiller og oplæser på Møllebyens Litteraturfestival 2012 – en tværæstetisk festival med hovedfokus på det skrevne ord – i Moss lidt syd for Oslo.

Mit bidrag er fotoinstallationen A conversation on trees, hvorfra et af billederne desuden udgives som plakat – i selskab med en hel række andre bøger og tryksager. Åbningen finder sted fredag 17/8 kl. 18 på House of Foundation, hvor også kunstnergruppen Ytter og kalligrafen Christopher Haanes udstiller.Jeg læser op lørdag aften (fra Selvportræt med dyr).

Deltagerlisten på festivalen lyder i sin helhed: Gunstein Bakke, Anne Carson, Robert Currie, Sidsel Endresen, Christian Yde Frostholm, Catharina Gripenberg, Terje Moe Hansen, Tone Hødnebø, Christopher Haanes, Linda Boström Knausgård, Hanne Kolstø, Morten Langeland, Thure Erik Lund, Erlend O. Nødtvedt, Stian Omenås, Erik Pirolt, Øyvind Rimbereid, Kristin Roskifte, Erling Sandmo, Ole Robert Sunde, Morten Søndergaard, Søren Ulrik Thomsen, Steven Ray Wilson, Tori Wrånes, Ytter og Gunnhild Øyehaug. Programmet kan læses i sin helhed her.

Plakater, bøger og festivalpas kan bestilles online på Audiatur Bokhandel.

Møllebyen Litteraturfestival 2012

Hermed deltagerlisten for Møllebyen Litteraturfestival 2012 i Moss i Norge 16.-19. august, hvor jeg læser op og udstiller.

Opdigtet onsdag

Bordbestilling: 35 24 13 24. Læs mere.

Opdatering: arrangementet er udskudt til det nye år!